Längre och ljusare dagar hägrar nu då sommaren står för dörren! Här på Naprapatmottagningen vill vi tipsa om en utmärkt uteaktivitet för kropp och själ. Coronapandemin som fortfarande pågår har påverkat ergonomi och träning. Allt stillasittande då många jobbar hemifrån där de oftast saknar ett höj- och sänkbart bord, en bra kontorsstol och en stor stationär skärm samt att många avstått från att gå till gym och träningshallar har lett till ökade besvär i rygg och leder.

Naturpasset: Kom ut i din närmiljö från och med den 20 april fram till den 31 oktober och leta orienteringskontroller i natursköna miljöer. I Vällingbys närhet finns kontroller i Grimstaskogen, Judarskogen, Ålsten och ute på Kärsön. Du kan gå, springa och ibland cykla för att hitta kontrollerna. Naturpasset kan köpas på: Klackenbergs Böcker & Papper i Vällingby Centrum, Ahlewalds, Äppelvikens Bokhandel och på Orienteringsspecialisten.

Gå in på Naturpasset för mer information: https://www.bvsok.se/Naturpasset/

Hittaut: Det finns också en liknande aktivitet på Hittaut där du ska leta checkpoints på en papperskarta eller digitalt. Ladda ner en app och registrera en bokstavskod som finns vid numrerade checkpoints utplacerade på en karta.

Gå in på Hittaut för mer information: https://www.orientering.se/provapaaktiviteter/hittaut/

Njut av vår och sommar och kom ut och rör dig i friska luften i skog och mark. Lycka till!

Vid besvär är du välkommen att ringa Naprapatmottagningen för en tidsbokning.